Tim Declercq wijst op grote aderlating voor Deceuninck-Quick.Step
Redactie
| 0 reacties

Tim Declercq betreurt vertrek van Terpstra bij Quick.Step

Tim Declercq wijst op grote aderlating voor Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Tim Declercq is begonnen aan zijn derde seizoen op rij bij Quick.Step. Hij kan er ook nu weer in het gezelschap van allerlei klasbakken rondrijden, al onderging het team wel enkele niet onbelangrijke wijzigingen in vergelijking met vorig jaar. Declercq vindt vooral het vertrek van Terpstra jammer.

Met Niki Terpstra en Fernando Gaviria kozen twee belangrijke pionnen voor een ander avontuur. "Om eerlijk te zijn denk ik dat het vertrek van Niki een grotere invloed zal hebben", zegt Declercq aan CyclingPub. "Hij was één van de jongens die het team droegen en voor een goede sfeer zorgden. Niki was een steunpilaar voor het team en we zullen hem zeker missen."

Declercq denkt dat het feit dat Patrick Lefevere op zoek moest naar een nieuwe hoofdsponsor een grote rol gespeeld heeft in de beslissing van de Nederlander. "We hadden een groot probleem wat betreft financiën. Het was wellicht ook niet zijn voorkeur om te vertrekken, maar je kunt maar voor zolang geduldig zijn."

IN PRESELECTIE VOOR TOUR

Een breuk was dus onvermijdelijk. "Als het verschil te groot wordt, is het logisch dat je naar een ander team zoekt. Maar het is zonde voor beide partijen." Nu weer vooruitkijken is de boodschap, ook voor Declercq. "Ik start in de Ronde van de Provence, Algarve en rijd dan Parijs-Nice. Ik zou in de preselectie voor de Tour moeten zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties