Afwezigheid in Hoogerheide breekt Michael Vanthourenhout zuur op, maar WK-ganger hervat maandag wel de trainingen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Michael Vanthourenhout kan 2 dagen na allergische reactie de trainingen hervatten

Afwezigheid in Hoogerheide breekt Michael Vanthourenhout zuur op, maar WK-ganger hervat maandag wel de trainingen
Foto: © photonews

Michael Vanthourenhout was er zondag niet bij in Hoogerheide. De renner van Marlux-Bingoal kreeg zaterdag met een voedselvergiftiging te maken. Morgen hervat hij normaal gezien de trainingen.

Geen cross voor Michael Vanthourenhout vandaag. De jonge West-Vlaming werd zaterdag naar het ziekenhuis gebracht en op advies van de dokters werd er beslist om zondag niet te starten in Hoogerheide. 

Volgens zijn team Marlux-Bingoal evolueert het herstel positief, maar is Vanthourenhout nog niet helemaal hersteld. "Hij sliep nog veel, trainde nog niet, maar de bedoeling is wel om maandag de trainingen opnieuw op te starten."

Zijn afwezigheid in Nederland brak Vanthourenhout wel zuur op in de eindstand van de Wereldbeker. De zilveren plak van het WK in Valkenburg van vorig jaar zakte van de 4e naar de 8e plek in de eindstand. 

Ook geen Verdonschot

Overigens was ook Laura Verdonschot er niet bij in de GP Adrie van der Poel. De Limburgse besloot na de verkenning in overleg met de ploegleiding om niet van start te gaan. Verdonschot voelde zich volgens haar team erg slecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties