Elia Viviani blij met nummer zeventig: "Ik kwam elke keer terug dankzij beste team ter wereld"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Viviani vierde in de Cadel Road Race zeventigste overwinning uit zijn carrière

Elia Viviani blij met nummer zeventig: "Ik kwam elke keer terug dankzij beste team ter wereld"
Foto: © photonews

Elia Viviani sprintte na zijn zege in de Tour Down Under ook in de Cadel Road Race naar de overwinning. In zijn hele loopbaan heeft hij ondertussen al aardig wat zeges kunnen binnenrijven. Zijn meest recente triomf in Australië is al zijn zeventigste profzege.

Viviani was in de Cadel Road Race een man met een missie. "Er waren twee tweede plaatsen van vorig jaar die ik in 2019 wilde verbeteren en dit was er één van. We hadden een plan en hebben het zorgvuldig uitgevoerd. Ik wist dat sommigen me eraf wilden gooien door een hoog tempo op te leggen tijdens de beklimmingen, maar we hebben het slim gespeeld."

Het was cruciaal om de schade te beperken om dan weer te kunnen aansluiten. "Ik kwam elke keer terug dankzij het beste team ter wereld", strooit Viviani met complimentjes naar zijn ploegmaats. "Ik hou van dit parcours, want het geeft een kans aan verschillende type renners."

Ik was erop gebrand om hier te winnen 

Toch waren het opnieuw de sprinters die mochten strijden voor de dagzege. Onder meer de motivatie van de kopman van Deceuninck-Quick.Step maakte het verschil. "Ik was erop gebrand om hier te winnen. Het was belangrijk om nog vier man over te hebben in de laatste kilometers." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties