Hoge verwachtingen maken Evenepoel niet gek: "Ik wil op de afspraak zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Remco Evenepoel wil geen mal figuur slaan tijdens profdebuut

Hoge verwachtingen maken Evenepoel niet gek: "Ik wil op de afspraak zijn"

Vanavond is het zover. Dan maakt Remco Evenepoel zijn debuut als profrenner in de Ronde van San Juan. Hij is er klaar voor, zo klaar als mogelijk. Hij heeft er zo lang naar toegeleefd en nu is het moment eindelijk daar. Evenepoel laat zich niet gek maken, maar wil wel op de afspraak zijn.

De jonge renner legt aan HLN uit hoe groot de movitatie wel niet is. "Mijn honger en drang naar competitie zijn enorm. Hier kijk ik nu al sinds het einde van het WK junioren naar uit. Naar deze nieuwe wereld die voor mij open gaat. Mijn winter duurde amper drie maanden en toch voelde het langer aan", zegt Evenepoel.

GEEN LAST VAN SOCIALE MEDIA

Van de hoge verwachtingen trekt hij zich weinig aan. "Vooral de sociale media puilen naar verluidt uit, maar ik raadpleeg mijn gsm nog slechts drie keer per dag. Er ontgaat me dus bewust wel wat. Ik ben hier in de eerste plaats om te leren. In de koers zal ik er hoe dan ook vol voor gaan. We zien wel wat dat geeft."

Schrik heeft hij niet, ondanks een bijzonder sterk deelnemersveld. "De Ronde van San Juan is nog geen WorldTour-niveau. Maar op YouTube-beelden van de editie van vorig jaar zag ik toch dat er hier al heel snel gekoerst wordt. Bang ben ik niet. Eerder nerveus om te zien hoe het is om in een peloton te rijden met profs met meer dan tien jaar ervaring."

VIJF KEER DOOR DE MUUR GAAN

Het is wel belangrijk voor Evenepoel om geen mal figuur te slaan. "Ik wil wel op de afspraak zijn, als neo. Er niet worden afgereden als het na tien kilometer door de stevige wind al op de kant wordt getrokken. Meezijn, mijn grenzen verleggen, vijf keer door de muur gaan om toch maar niet te moeten lossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties