Lastige dag voor Eli Iserbyt: "Ik dacht meer aan mezelf opwarmen dan aan de wedstrijd zelf"
Redactie vanuit Hoogerheide
| 0 reacties

Eli Iserbyt had het in Hoogerheide vooral lastig met de koude

Lastige dag voor Eli Iserbyt: "Ik dacht meer aan mezelf opwarmen dan aan de wedstrijd zelf"
Foto: © photonews

Een week voor het WK in het Deense Bogense mocht Eli Iserbyt in een koud en nat Hoogerheide het zegegebaar maken. De weersomstandigheden maakten het er zeker niet makkelijker op.

Na de cross was het zaak om zo snel mogelijk op te warmen en andere kleren aan te trekken. "Misschien was mijn keuze om te starten in korte broek niet zo goed", glimlachte Iserbyt na zijn overwinning. "Ik voelde in het begin weinig power omdat mijn benen zo koud waren. In de laatste twee rondjes was ik redelijk onderkoeld, dus het was een kwestie van zo hard mogelijk te rijden om warm te blijven."

"Ondertussen heb ik het wel al iets warmer, maar ik kwam moeilijk in mijn ritme. Ik dacht meer aan mezelf opwarmen dan aan de wedstrijd zelf. Het werd ronde per ronde lastiger. Ook bij de profs zal het ongetwijfeld lastig worden", aldus de wereldkampioen bij de U23. 

Zware trainingsweek

Iserbyt vertoefde de afgelopen dagen samen met vriendin Puck Moonen in het Spaanse zonnetje. "Ik heb ook een zware trainingsweek gehad, zeker door het reizen. Van Pontchateau ging het direct naar Calpe en dan terug naar hier. De komende week doe ik het iets rustiger aan", doelt hij op het WK in Bogense. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties