Laurens Sweeck niet zonder zorgen naar Bogense na zware valpartij: "Hopelijk op WK geen last meer"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Laurens Sweeck een week voor het WK niet topfit na zware valpartij op training

Laurens Sweeck niet zonder zorgen naar Bogense na zware valpartij: "Hopelijk op WK geen last meer"
Foto: © photonews

Laurens Sweeck is exact een week voor het WK niet helemaal zorgeloos. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice kwam afgelopen week zwaar ten val in het bos en die valpartij speelde hem duidelijk nog parten in Hoogerheide.

WK-ganger Sweeck kwam net over de Nederlandse grens niet verder dan een 13e plek. "Ik ben dinsdag zwaar gevallen tijdens een bostraining", laat hij weten bij zijn team. "Ik heb vooral pijn tussen mijn schouderblad en ribben. We hebben onderzoeken gedaan in het ziekenhuis van Mol en bij teamdokter Jens Demanet, maar er was geen sprake van een barstje of een breuk."

Meer pijn in tweede deel

Met als gevolg dat Sweeck dus niet 100% was in de GP Adrie van der Poel. "Ik ben wel nog naar de osteopaat en de kinesist geweest, maar Hoogerheide was te kort bij om helemaal topfit aan de start te staan. Ik heb vooral last wanneer ik tijdens looppassages de fiets op mijn schouder moet nemen. In het tweede deel van de koers had ik nog meer pijn en zat ik verkrampt op de fiets."

"Nu moet ik het een aantal dagen iets rustiger aan doen. En geen bostrainingen meer inlassen. Mijn blessure heeft wat tijd nodig om helemaal in orde te zijn. Ik hoop dat ik er op het WK geen last meer van heb", besluit Sweeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties