Mathieu van der Poel en Toon Aerts verdelen na aangename strijd de buit op generale repetitie voor WK in Hoogerheide
Redactie vanuit Hoogerheide
| 38 reacties

Mathieu van der Poel GP van zijn vader in Hoogerheide, Toon Aerts eindwinnaar van de Wereldbeker

Mathieu van der Poel en Toon Aerts verdelen na aangename strijd de buit op generale repetitie voor WK in Hoogerheide
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Toon Aerts hebben de buit verdeeld in de laatste manche van de Wereldbeker in Hoogerheide. De zege was voor de Nederlander, maar Belgisch kampioen Aerts is eindwinnaar van de Wereldbeker.

De GP Adrie van der Poel was niet alleen de generale repetitie voor het WK van volgende week, maar moest ook beslissen over eindwinst in de Wereldbeker. Dat was na het afhaken van Mathieu van der Poel in Pontchateau nog een tweestrijd tussen de Belgen Wout Van Aert en Toon Aerts. 

Aerts en Van der Poel kenden een prima start, maar dat gold niet voor de wereldkampioen. Van Aert moest meteen de materiaalpost in en was op achtervolgen aangewezen. Maar het werd zowaar eens géén onemanshow van Van der Poel, integendeel.

Het was Aerts die de forcing voerde en een kleine voorsprong kreeg op de Nederlander, die zelfs even het gezelschap van de teruggekeerde Van Aert moest dulden. 

Van der Poel beter en beter

Was het de stage die nog in de benen zat bij Van der Poel? Mogelijk, ja. Al kwam de alleskunner van Corendon-Circus gaandeweg de wedstrijd wel in zijn ritme. Van der Poel kwam terug tot bij Aerts en die laatste moest lijdzaam telkens een meter toestaan op de leider. Al was de Belgische kampioen natuurlijk vooral bezig met voor Van Aert te eindigen. 

Aerts eindwinnaar

Van der Poel gaf de zege niet meer uit handen en schreef de Grote Prijs van zijn vader op zijn naam. Aerts werd tweede, voor nummer drie Van Aert. Dat betekent ook nog goed nieuws voor bondscoach Sven Vanthourenhout, want dankzij de eindzege van de Telenet Fidea-renner mag er een 8e renner mee naar het WK. Dat is in dit geval Tim Merlier, uitgerekend een boezemvriend van... Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties