Nog zelfvertrouwen genoeg bij Caleb Ewan: "Had kunnen winnen als ik mijn sprint eerder had kunnen inzetten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Ewan zat ingesloten tijdens sprint in Cadel Road Race

Nog zelfvertrouwen genoeg bij Caleb Ewan: "Had kunnen winnen als ik mijn sprint eerder had kunnen inzetten"
Foto: © photonews

Het werd een tweede plaats in de Cadel Road Race voor Caleb Ewan en daar kon hij wel mee leven. Tijdens de sprint geraakte hij immers even ingesloten, wat winst sowieso moeilijk maakte. In andere omstandigheden had het misschien wel gekund, meent Ewan.

Dat het zou uitdraaien op een sprint, daar twijfelde Ewan niet aan. "De laatste twee rondes waren heel zwaar. Toen ik tijdens de voorlaatste beklimming in het peloton over de top geraakte, wist ik dat de kans op een groepssprint groot was. Enkele sprinters hadden nog wat ploegmakkers achter de hand om eventuele ontsnappingen in de kiem te smoren."

INGESLOTEN ACHTER IMPEY

Vervolgens was het zoals zo vaak een gevecht om de posiities. "Tijdens de sprintvoorbereiding had ik een goede positie te pakken. In de sprint geraakte ik wat ingesloten achter Daryl Impey. Toen wist ik dat het moeilijk zou zijn om een sprinter als Viviani nog te remonteren", realiseerde de Australiër van Lotto-Soudal zich.

Had de zege er anders wel ingezeten? "Uiteindelijk werd het nog heel spannend. Ik denk dat ik had kunnen winnen als ik mijn sprint eerder had kunnen inzetten. Ik las nu een kleine rustperiode in om me daarna klaar te stomen voor de UAE Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties