Ontspannen Peter Sagan zet zoektocht naar zeges verder: "Ik hoop dat het niet mijn beste resultaat van het jaar is"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Peter Sagan ontspannen voor de start van de Ronde van San Juan

Ontspannen Peter Sagan zet zoektocht naar zeges verder: "Ik hoop dat het niet mijn beste resultaat van het jaar is"
Foto: © photonews

Veel druk komt er nog niet bij kijken voor Peter Sagan. De conditie aanscherpen, dat is het enige waar hij zich op focust. Hij is wel één van de sterren die aan de start staat van de Ronde van San Juan. Een ritzege kan, maar dan zal het parcours zich daartoe moeten lenen.

Sagan heeft niet het idee dat er echt iets moet. "Het is mijn tweede koers van het jaar, ik ben dus relaxed. De belangrijkste koersen komen eraan in maart en april", zegt de Slovaak aan Cyclingnews. "Ik ben nog bezig met in de beste vorm te geraken."

SUPERHELPER VOOR BENNETT?

Zit er dan in Argentinië geen zege in? "Er zijn een paar etappes die me goed liggen, maar we zijn hier ook met Sam Bennett voor de sprints. Ik denk dat Sam sneller is in de vlakke ritten. Het is geen probleem voor mij om hem te helpen of met hem mee vooraan te zitten. Een ritzege zou goed zijn voor mij, misschien ergens waar er een lichte helling ligt vlak voor de finish."

In de Tour Down Under pikte hij wel al een ritzege mee. "Het is altijd goed om vroeg te winnen, maar ik hoop dat het niet mijn beste resultaat van het jaar is. We hebben besloten om wedstrijdkilometers op te doen in Australië. Ik ga focussen op mijn training in Europa en mijn hoogtestage. Daarna rijd ik Tirreno-Adriatico. Dat plan bevalt me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties