Tim Merlier met dank aan Toon Aerts toch nog mee naar WK: "Ik weet wat me volgende week te doen staat"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

Tim Merlier opgelucht dat hij na een matig seizoen mee naar WK in Bogense mag

Tim Merlier met dank aan Toon Aerts toch nog mee naar WK: "Ik weet wat me volgende week te doen staat"
Foto: © photonews

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar. Wout Van Aert treurde om het mislopen van eindwinst in de Wereldbeker, terwijl boezemvriend Tim Merlier dankzij de eindzege van Toon Aerts zijn valiezen voor Bogense mag maken.

De wedstrijd in Hoogerheide leverde een 12e plek op voor Merlier. "De wedstrijd van zaterdag in Zonnebeke hing nog in mijn lichaam en ook mijn rug was nog niet helemaal in orde", vertelde de crosser van Creafin-Tüv Süd in een reactie bij zijn team. "Daardoor was dit ook niet mijn beste wedstrijd."

Merlier mag door de eindzege van Aerts als 8e man mee naar het WK. En dat doet deugd. "Die selectie voor het WK is wel een opluchting. Zowel voor mezelf als voor de ploeg is dit heel belangrijk. Voor mijn WK-ticket was ik dan wel afhankelijk van iemand anders, maar ik ben heel blij dat ik mee mag naar Denemarken. Mijn seizoen is immers nog niet geweest wat het moest zijn", klinkt het. 

Belangrijke rol bij start

Bondscoach Sven Vanthourenhout was bij de bekendmaking van de WK-selectie nog vol lof over Merlier en zijn rol van de afgelopen jaren. Merlier is door zijn explosiviteit een belangrijke factor in de eerste ronde en kan zo eventueel Mathieu van der Poel van een snelle start behoeden.

"Ik weet wat me volgende week te doen staat, al zullen we de komende dagen wel eens samen zitten met de bondscoach en met Wout en Toon om de tactiek te bespreken", besluit Merlier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties