Toon Aerts kan het nauwelijks geloven: "Dit stond niet in de sterren geschreven toen ik als junior rondreed"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 49 reacties

Toon Aerts spreekt over een droomseizoen na eindwinst in Wereldbeker

Toon Aerts kan het nauwelijks geloven: "Dit stond niet in de sterren geschreven toen ik als junior rondreed"
Foto: © photonews

Een week voor het WK in het Deense Bogense kan het seizoen van Toon Aerts al niet meer stuk. Belgisch kampioen én eindwinnaar van de Wereldbeker, het is een droomseizoen geworden voor de boomlange renner uit Malle.

Om nog kans te maken op de eindzege in de Wereldbeker, moest Aerts voor Van Aert eindigen in Hoogerheide. En dat lukte. "Het is eigenlijk echt een droomseizoen", bekende de Belgische kampioen. "Ik kan het moeilijk geloven wat er allemaal gebeurt. Als jonge renner droomde ik ervan om een klassement en een titel te winnen."

"Nu doe ik het allemaal op één seizoen. Dit stond niet in de sterren geschreven toen ik als junior rondreed", aldus een altijd nuchtere Aerts. Nochtans was het een week voor dé afspraak van het seizoen geen lachertje in Hoogerheide. "Ik heb echt afgezien", aldus Aerts. "Ik vertrok niet super, maar door een versnelling kon ik toch naar voor rijden."

"Volgende week is er ook nog een mooie trui te verdienen"

"Ik kreeg een gaatje en koos voor de aanval, maar het was lastig om vooruit te blijven. Mathieu volgen lukte niet, maar ik kon nog wel tempo rijden tot aan de meet. Hier kon je beter je eigen ding doen, zeker als je je goed voelt."

Het seizoen is nu al meer dan geslaagd, maar volgende week is er natuurlijk nog het WK. "Ik heb altijd gezegd: een Wereldbekerklassement is de beste van een heel seizoen zijn. Ik vind dat eigenlijk veel eerlijker, dus ik voel me toch ook een beetje wereldkampioen", lacht hij. "Maar volgende week is er een trui te verdienen. En dat is toch ook een hele mooie."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/11/2019 Tabor
17/11/2019 Flandriencross
23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk

Nieuwste reacties