Winnaar Mathieu van der Poel trapte enkele keren op zijn adem: "De stage heeft er toch wel ingehakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hoogerheide
| 17 reacties

Mathieu van der Poel voelde ondanks zege in Hoogerheide de stage nog in de benen

Winnaar Mathieu van der Poel trapte enkele keren op zijn adem: "De stage heeft er toch wel ingehakt"
Foto: © photonews

Het werd voor één keer geen onemanshow van Mathieu van der Poel. De Nederlander kwam er pas in het tweede deel van de wedstrijd door en gaf achteraf toe dat de stage hem nog parten speelde.

Na een kleine twee weken in Spanje keerde Mathieu van der Poel terug naar Nederland voor de GP van zijn vader. "Het was toch even wennen", bekende Van der Poel na afloop. "De stage heeft er toch wel ingehakt. Ik merkte van in het begin dat het tempo van Toon te hoog lag. Ik trapte op mijn adem, maar ik voelde wel dat de benen in orde waren."

"Gelukkig kwam ik er toch door. Pas op het einde begon het te draaien zoals ik wou. Maar ik ben toch tevreden met het gevoel", aldus de Nederlander van Corendon-Circus, die volgende week vol voor een nieuwe wereldtitel gaat. "Ik heb op stage best veel en lang getraind. Nu is het hopen op de supercompensatie volgende week. Al zal ik niet de enige zijn die het op die manier heeft aangepakt."

Geen eindzege in Wereldbeker

De eindzege in de Wereldbeker is uiteindelijk voor Toon Aerts. Maar spijt heeft Van der Poel niet dat hij de Amerikaanse WB's in Iowa en Waterloo schrapte. "Uiteindelijk wilde ik voor alles meedoen. Maar ik heb een goede keuze gemaakt door de Amerikaanse crossen te skippen na een lastige zomer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties