Ex-bondscoach verkent WK-parcours mét... mosselen en amateuristische balkjes: "Dit speelt in de kaart van Mathieu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Ex-bondscoach verkent WK-parcours mét... mosselen en amateuristische balkjes: "Dit speelt in de kaart van Mathieu"

Ex-bondscoach veldrijden Rudy De Bie heeft voor Sporza het parcours voor het WK in Bogense verkend. De Bie zag er mosselen, amateuristische balken én een parcours in het voordeel van Mathieu van der Poel.

De Bie vindt de balken die er in Bogense liggen maar niks. "Ik vind ze maar amateuristisch gemaakt voor een WK", vertelt hij. "Normaal moet de bovenkant goed afgerond zijn voor de veiligheid. Dat zijn kleine dingen, maar op een WK moet het perfect zijn. Ze liggen ook weer zo kort op elkaar. Ik vind dit een sensatiehindernis. Het is hier al zo vaak op misgegaan, kijk maar naar Merlier in Diegem."

Extra hindernis in Bogense: er liggen nog mosselen op het parcours. "De meeuwen halen die uit de zee en laten die hier vallen. Als ze open gaan, kunnen ze ze opeten", aldus De Bie. "Maar die mosselen zijn wel vlijmscherp. Dat is hetzelfde alsof je glas op het parcours zou strooien. De organisatie heeft nog veel opruimwerk.

Weer speelt bepalende rol

Het is niet helemaal hetzelfde parcours als vorig jaar in Denemarken. "Er zijn een paar dingen veranderd in vergelijking met de Wereldbeker vorig seizoen. De afdalingen zijn net iets anders. Toen moest er nog naar beneden gestrompeld worden, nu is het wel berijdbaar. Maar tricky."

Veel zal afhangen van het weer. Blijft het ijskoud? "Het weer zal een allesbepalende rol spelen. Nu is de grond lichtjes bevroren, maar hoe zal dit de komende dagen evolueren? Als het blijft vriezen, zijn die schuine kanten héél technisch. Maar dit is echt een cross: alles zit hierin. Zoals het er nu bij ligt, speelt dit in de kaart van Van der Poel, want dit is een heel technische omloop", besluit de ex-bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties