Jelle Wallays reageert voor het eerst: "Mijn kop eraf en ik kan koersen"
Redactie
| 1 reacties

Jelle Wallays reageert op horrorcrash in de Ronde van San Juan

Jelle Wallays reageert voor het eerst: "Mijn kop eraf en ik kan koersen"
Foto: © photonews

Het moet nogal een zicht geweest zijn voor de mensen die als eerste toekwamen bij Jelle Wallays na diens horrorcrash in de Ronde van San Juan. De ene valpartij is natuurlijk al erger dan de andere. Deze was van het ergste soort. Wallays wou op dat moment warempel nog doorzetten.

Veel herinnert hij er zich niet van. "Tot het moment dat ik in de ambulance belandde, is het één zwart gat. Door die harde klap op mijn hoofd zal dat ook zo blijven, denk ik. Ze vielen voor me en ik werd erover gekatapulteerd", zegt Wallays in een eerste reactie in Het Laatste Nieuws.

LAPPENPOP

De Lotto-renner had aanvankelijk niet door hoe erg het met hem gesteld was. "Pas achteraf heb ik gezien hoe ik daar lag. Als een lappenpop die ze van de vierde verdieping hebben gegooid, mijn gezicht plat op het asfalt gedrukt, compleet weg van de wereld. Logisch dat er rond me even paniek was."

Toch wilde de coureur in hem nog verderzetten. "Volgens onze ploegdokter wilde ik liefst gewoon doorfietsen. Mijn gezicht zat volledig onder het bloed, logisch dus da de dokter dat risico niet wilde nemen. Was het de adrenaline die door mijn aderen gierde? Nee, gewoon de coureur/mens die ik ben. Vechter, doorzetter, positieve denker."

PLUIM VOOR ZIEKENHUIS

Eens terug in België, is Wallays van plan om een specialist op te zoeken. "'Als je je goed voelt, mag je fietsen', zegt de dokter. Eigenlijk is het simpel, hé: mijn kop eraf en ik kan koersen. Voor de rest ben ik in orde. Het privéhospitaal van San Juan verdient een pluim. Voor de professionele en superefficiënte behandeling die ik er kreeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties