Michael Vanthourenhout maakt balans op na voedselvergiftiging

Michael Vanthourenhout maakt balans op na voedselvergiftiging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het kamp van Marlux-Bingoal komt met goed nieuws: Michael Vanthourenhout is na zijn voedselvergiftiging weer helemaal genezen. Hij is er komend weekend dus gewoon bij op het WK, maar met welk gevoel trekt hij daar nu naartoe? De renner geeft zelf antwoord.

Tot maandag ondervond hij nog last van de voedselvergiftiging. "Maar sinds dinsdag voel ik er niets meer van. Nog eens goed trainen in het veld was nodig. Vanaf nu is het rustig trainen naar het WK", geeft Vanthourenhout aan in Het Laatste Nieuws.

De Wereldbekercross in Hoogerheide heeft hij wel moeten overslaan. "Ik stond vierde in een klassement waar ik veel belang aan hecht. Door mijn forfait zakte ik nog naar acht. Dat kost me ook veel geld. Gezond had ik zeker kunnen meedoen voor top vijf. Maar mijn gezondheid ging nu eenmaal voor. Ik heb zondag bijna de hele dag geslapen."

Het is toch een beetje afwachten wat dat zondag geeft 

Michael Vanthourenhout

Misschien draait het allemaal nog wel goed uit op het WK. "Ik heb een cross overgeslagen: daardoor ben ik iets frisser en dat heeft me misschien niet slecht gedaan. Anderzijds ben ik ook wat crossritme kwijt. Het is dus toch een beetje afwachten wat dat zondag geeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties