Omloop Het Nieuwsblad deelt wildcards uit: team van Mathieu van der Poel en 6 andere ploegen bij de gelukkigen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Omloop Het Nieuwsblad deelt wildcards uit: team van Mathieu van der Poel en 6 andere ploegen bij de gelukkigen
Foto: © photonews

Flanders Classics heeft bekendgemaakt welke 7 teams een wildcard krijgen voor de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste klassieker van het seizoen. Onder meer Corendon-Circus is erbij, al zal Mathieu van der Poel niet aan de start staan.

7 teams hebben donderdagnamiddag een wildcard gekregen om deel te nemen aan de opener van het klassieke voorjaar. De gelukkige teams uit België zijn Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert, Team Wallonie Bruxelles en Corendon-Circus, het team van Mathieu van der Poel. Al zal de Nederlander passen voor de opener van het Belgische wielerseizoen. 

De drie buitenlandse teams zijn Direct Energie, Cofidis en Roompot-Charles, al heeft die laatste ploeg natuurlijk een Belgische invloed. Direct Energie is overigens de nieuwe ploeg van Niki Terpstra. In totaal staan er 18 WorldTour-teams aan de start, waaronder ook Team Movistar van onze landgenoot Jürgen Roelandts. 

De Omloop Het Nieuwsblad wordt dit jaar op zaterdag 2 maart gereden. Een dag later staat Kuurne-Brussel-Kuurne op de agenda. Vorig jaar won de Deen Michael Valgren de Omloop. Valgren ruilde afgelopen winter Astana voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties