Opvallend: Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe sturen hun kat naar podium na afloop van 4e rit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Opvallend: Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe sturen hun kat naar podium na afloop van 4e rit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners van Deceuninck-Quick.Step hebben hun podiumverplichtingen niet nageleefd na afloop van de 4e etappe van de Ronde van San Juan. Volgens woordvoerder Alessandro Tegner had dat niets te maken met de uitsluiting van Iljo Keisse.

Patrick Lefevere dreigde ermee om zijn renners uit koers te halen na de uitsluiting van Keisse, maar zover kwam het toch niet in Argentinië. Al was het toch best opvallend dat de renners van de Belgische formatie na afloop van de 4e rit niet naar het podium gingen. 

Geen podium

Leider Julian Alaphilippe, beste jongere Remco Evenepoel en Alvaro Hodeg (3e in rituitslag) stuurden alle drie hun kat en stonden bovendien de pers niet te woord. "Remco en Alvaro voelden zich niet zo lekker, daarom hebben we beslist om ze snel in de bus te laten stappen", kwam Tegner met een verklaring bij Sporza

Volgens de Italiaan heeft dat wel niets te maken met de uitsluiting van Keisse. "Normaal gezien zijn ze verplicht om op het podium te verschijnen, maar als ze zich niet goed voelen, gaat dat niet", vervolgde hij. Ook Alaphilippe daagde dus niet op, maar daar zat de 4 uur slaap na de affaire met Keisse voor iets tussen. 

"Ik hoop dat ze hier begrijpen hoeveel stress we hebben gehad. Morgen is een rustdag, vrijdag zullen we er weer staan", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties