Tiesj Benoot zit met brand-en schaafwonden over zijn hele lijf: "Ik heb hier al veel domme valpartijen gezien"

Tiesj Benoot zit met brand-en schaafwonden over zijn hele lijf: "Ik heb hier al veel domme valpartijen gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot heeft in zijn loopbaan al de nodige pech gekend met blessures en valpartijen. In de vierde etappe van de Ronde van San Juan was het weer van dat. Waar Peter Sagan nog net kon recht blijven, kende Benoot wel een onaangename kennismaking met het Argentijnse asfalt.

"Zo'n domme valpartij. Ik heb hier al heel veel domme valpartijen gezien op nog dommere momenten en helaas lag ik er nu zelf bij. Het gebeurde juist voor de eerste klim. Er was geen enkele vorm van stress in het peloton. Toch was er een renner van de Braziliaanse selectie die het nodig vond om te panikeren", schetst Benoot het voorval in Het Nieuwsblad.

"Hij trapte naast zijn pedaal en miste zijn stuur en viel. Ik reed net achter hem en kon hem niet meer ontwijken." Met als gevolg brand-en schaafwonden aan de rug, rechterheup en rechterelleboog. Ook pijn aan de rechterpols. "Ik heb mijn scafoïde ooit eens gebroken en toen deed het veel meer pijn dan nu", aldus een moedige Benoot.

HERSTELLEN OP RUSTDAG 

"Ik denk dus dat het deze keer slechts gekneusd is", houdt de renner van Lotto-Soudal de moed erin. Duimen maar. Hij kan in elk geval de rustdag gebruiken om van zijn wonden te herstellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties