Totaal geen twijfel bij Corendon-Circus: "Mathieu kent in kampioenschappen zijn gelijke niet"

Totaal geen twijfel bij Corendon-Circus: "Mathieu kent in kampioenschappen zijn gelijke niet"
Foto: © photonews

Meer dan ooit staat Mathieu van der Poel straks als topfavoriet aan het WK veldrijden. In het verleden liep het daar al eens mis. Is er dan nu stress? Niets van dat, zegt Christophe Roodhooft. Hij ziet zelfs een zeer ontspannen van der Poel dit seizoen.

In een WK-syndroom gelooft Roodhooft niet. I"k ga iets anders zeggen: Mathieu kent zijn gelijke niet op kampioenschappen", zegt Roodhooft in Het Laatste Nieuws. "In 2018 heeft hij het EK cross gewonnen, het NK cross, het NK op de mountainbike, hij was derde op het WK cross en derde op het WK mountainbike."

Die resultaten zouden moeten aangeven dat van der Poel nooit genekt is door de emoties van de dag. "Alleen het EK mountainbike is tegengevallen, maar als je zes van de zeven keer op het podium staat, kan je om met druk."

PIJN IN DE KNIE

Roodhoooft verklapt vervolgens een geheim over Mathieu van der Poel. "Mathieu heeft vorig jaar een heel seizoen pijn in zijn knie gehad. Mentaal was dat zeer lastig. Zelfs op training belette het hem om vrij te denken. Dit jaar is het eerste zonder pijn. Dat geeft hem zoveel vertrouwen en rust."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties