? Bennett houdt Deceuninck-Quick.Step van nieuwe zege in slotrit, eerste prijs voor Evenepoel is een feit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
? Bennett houdt Deceuninck-Quick.Step van nieuwe zege in slotrit, eerste prijs voor Evenepoel is een feit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotetappe in de Ronde van San Juan is een prooi geworden voor Sam Bennett (BORA-hansgrohe). De Ier hield bleef in een sprint de jonge Alvaro José Hodeg voor. De eindzege van Winner Anacona en het jongerenklassement van Remco Evenepoel kwamen niet meer in gevaar.

De slotrit, een criterium in San Juan zelf, was in principe geen gevaar meer voor de klassementsrenners. Zo geschiedde, want Winner Anacona (Movistar) pakte de eindzege ten koste van Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick.Step). Ook toptalent Remco Evenepoel mocht vieren en mee het podium op, want hij pakte als beste jongere zijn eerste prijs bij de profs. 

Bovendien stelde Evenepoel niet alleen zijn groene trui veilig, de jongste van het peloton trok in de slotrit zelfs ten aanval. Hij belandde in een groepje met ook Gaviria, maar viel uiteindelijk weg door een lekke band. 

De rit zelf draaide uit op een massasprint, nadat er nog heel wat renners een ultieme poging hadden ondernomen om uit de greep van het peloton te blijven. 

Hodeg leek op weg naar ritwinst, maar Peter Sagan piloteerde zijn ploegmaat Bennett perfect. De Ier maakte het karwei af en schreef de slotrit op zijn naam. Hodeg strandde op de tweede plek, Erik Baska was de nummer drie in de straten van San Juan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties