De enige Belgische kans op de wereldtitel? Sven Nys legt uit hoe het moet

Redactie
| 28 reacties
De enige Belgische kans op de wereldtitel? Sven Nys legt uit hoe het moet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, het zal een klein mirakel zijn als er straks bij de heren elite een Belg op het podium pronkt met de regenboogtrui. Mathieu van der Poel is dit seizoen gewoon een klasse te sterk. Sven Nys weet dat de krachten bundelen noodzakelijk zal zijn.

Wout Van Aert gaat voor zijn vierde werelditel op rij, maar dat wordt geen sinecure met een Mathieu van der Poel die overal wint waar hij aan de start komt. Sven Nys weet dat samenwerking in het Belgische kamp belangrijk zal zijn. 

"In principe komt Mathieu op een parcours terecht dat hem heel goed ligt", vertelt Nys bij Sporza. "Een paar keer die schuine kant naar beneden, daar hij kan hij 2 of 3 seconden pakken. Het zal aan Wout en Toon zijn om elkaar te helpen. Ze moeten niet zeggen: 'ik ben hier de kopman', maar ze moeten met elkaar spreken, hard rijden en de kloof zo klein mogelijk te houden. Maar Mathieu kloppen, dat zal niet gemakkelijk zijn."

'Toon voor winst'

De teammanager van Telenet Fidea wil dat zijn pupil Aerts voor het allerhoogste gaat. "Ik heb tegen Toon gezegd dat hij niets te verliezen heeft na een fantastisch jaar. Als hij zichzelf opblaast, dan is dat maar zo. 10e, 7e of 2e maakt niet uit, maar hij gaat om te winnen. Die ingesteldheid moet hij zondag ook hebben", besluit Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties