Deceuninck-Quick.Step beloont jonge sprinter met nieuw contract: "Hoop vertrouwen terug te betalen met zeges"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Deceuninck-Quick.Step beloont jonge sprinter met nieuw contract: "Hoop vertrouwen terug te betalen met zeges"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step heeft één van de jonge wolven langer aan de ploeg gebonden. De 22-jarige sprinter Alvaro José Hodeg ondertekende een nieuwe verbintenis waardoor hij tot eind 2021 vastligt.

Alvaro José Hodeg is bezig aan zijn tweede seizoen bij de profs. Vorig jaar maakte hij als jonge knaap indruk in het profpeloton en won hij onder meer de Handzame Classic en ritten in de Ronde van Catalonië, de Ronde van Polen en de Ronde van Turkije. 

Die goede prestaties ziet de Colombiaanse sprinter vertaald in een nieuw contract tot eind 2021. "Ik  ben erg blij met de verlenging van mijn contract", vertelt Hodeg bij zijn team. "Ik ben er trots op dat ik onderdeel uitmaak van deze formatie. Ze gaven me de kans om prof te worden en hebben vertrouwen in me."

Sprinten in DNA van de ploeg

"Het is fijn om mijn ontwikkeling hier voort te zetten. Ik hoop het vertrouwen terug te betalen met zeges. Deceuninck – Quick-Step is de perfecte ploeg voor mij, want het sprinten zit in hun DNA. Ze weten hoe ze me beter moeten maken."

Ook teammanager Patrick Lefevere is een tevreden man. "Toen Alvaro bij de ploeg kwam, hadden we direct door dat we een echt talent in handen hadden", aldus de West-Vlaming. "Een renner die het heeft om naam te maken voor zichzelf en een van de beste sprinters van het peloton kan worden. Hij leert nog steeds en moet nog verder verbeteren, maar de resultaten tot dusver bewijzen zijn kwaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties