Mathieu van der Poel haalt inspiratie uit wereldtitel van Tom Pidcock: "Geen plan, maar wind is geen nadeel voor mij"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties

Mathieu van der Poel denkt niet dat de wind een nadeel is in Bogense

Mathieu van der Poel haalt inspiratie uit wereldtitel van Tom Pidcock: "Geen plan, maar wind is geen nadeel voor mij"
Foto: © photonews

De crosser die straks Mathieu van der Poel van de wereldtitel houdt, zal over goede papieren moeten beschikken. Van der Poel zag na de verkenning kansen om alleen weg te rijden en ziet de wind niet als een nadeel.

"Ik heb vrij goed geslapen, maar dat is altijd zo", vertelt Van der Poel bij Sporza. "Mijn conclusie van de andere wedstrijden? Als je de beste bent, dan kan je wegrijden. In sommige categorieën was het een 'close battle', maar als je ziet hoe Tom Pidcock het deed, dan denk ik dat er mogelijkheden zijn om een uur alleen te rijden. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel waar het schip strandt."

'Geen plan'

Van der Poel zal zijn tactiek alvast niet aanpassen. "Ik heb niet echt een plan, maar ik wil gewoon de wedstrijd hard maken als ik vooraan zit. Dat is geen geheim, want dat doe ik elke cross. Hopelijk kan ik straks die regenboogtrui aandoen."

De Belgen willen wat graag - met Tim Merlier - Mathieu van der Poel niet als eerste het veld zien induiken. "Elke wedstrijd is er wel een tactiek, maar je kan nooit iemand een hele cross van de koppositie houden. Ik ga zoals altijd rijden."

Bovendien is het Belgische kamp positief over de wind die gedraaid is. "Dat is geen nadeel", voor mij. "De wind staat tegen op de weg, maar dat is beter dan in het veld heel de tijd wind tegen te hebben. Ik heb geen tips meer gekregen van Sanne Cant, ik zal het straks toch alleen moeten doen. Hopelijk lukt het dit jaar wel", besluit de alleskunner. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties