Oranje WK-podium bij U23 vrouwen, maar topfavoriete kan verwachtingen niet inlossen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Oranje WK-podium bij U23 vrouwen, maar topfavoriete kan verwachtingen niet inlossen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Inge van der Heijden heeft zich tot wereldkampioene bij de vrouwen U23 gekroond. Na een spannende wedstrijd bleef ze haar landgenotes Fleur Nagengast en topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado voor.

Bij de vrouwen U23 waren alle ogen gericht op Ceylin del Carmen Alvarado, die dit seizoen ook al indruk maakte bij de profs en onder meer de gloednieuwe veldrit in Brussel won. De concurrentie voor de regenboogtrui kwam vooral uit eigen land. Maar in een wedstrijd met vaak een gezapig tempo kon niemand echt wegraken. 

Toen de bel van de laatste ronde ging, was er nog een pelotonnetje met liefst 10 renners. Nederland besloot dan toch het tempo de hoogte in te jagen met dank aan Van der Heijden en Nagengast, maar Alvarado maakte haar move pas na een snelle afdaling. 

Toch nog Van der Heijden

Dat kon Van der Heijden niet laten gebeuren. Met een ferme jump ging ze nog op en over Alvarado en pakte ze het goud. Ook Nagengast snelde nog voorbij de topfavoriete en kaapte het zilver weg. Alvarado moest zich tevreden stellen met een bronzen plak, al was het podium dus wel volledig oranje gekleurd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties