Oranje WK-podium bij U23 vrouwen, maar topfavoriete kan verwachtingen niet inlossen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

Inge van der Heijden is de nieuwe wereldkampioene bij de U23

Oranje WK-podium bij U23 vrouwen, maar topfavoriete kan verwachtingen niet inlossen
Foto: © photonews

Inge van der Heijden heeft zich tot wereldkampioene bij de vrouwen U23 gekroond. Na een spannende wedstrijd bleef ze haar landgenotes Fleur Nagengast en topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado voor.

Bij de vrouwen U23 waren alle ogen gericht op Ceylin del Carmen Alvarado, die dit seizoen ook al indruk maakte bij de profs en onder meer de gloednieuwe veldrit in Brussel won. De concurrentie voor de regenboogtrui kwam vooral uit eigen land. Maar in een wedstrijd met vaak een gezapig tempo kon niemand echt wegraken. 

Toen de bel van de laatste ronde ging, was er nog een pelotonnetje met liefst 10 renners. Nederland besloot dan toch het tempo de hoogte in te jagen met dank aan Van der Heijden en Nagengast, maar Alvarado maakte haar move pas na een snelle afdaling. 

Toch nog Van der Heijden

Dat kon Van der Heijden niet laten gebeuren. Met een ferme jump ging ze nog op en over Alvarado en pakte ze het goud. Ook Nagengast snelde nog voorbij de topfavoriete en kaapte het zilver weg. Alvarado moest zich tevreden stellen met een bronzen plak, al was het podium dus wel volledig oranje gekleurd. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties