Prachtige cross, dito winnaar: Van Der Poel pakt tweede wereldtitel, Belgen op 2 en 3

Prachtige cross, dito winnaar: Van Der Poel pakt tweede wereldtitel, Belgen op 2 en 3
Foto: © photonews

Een verrassing in Bogense? De Belgen leefden vooraf op hoop om wie weet Mathieu van der Poel toch nog te verslaan. En het werd spannender dan verwacht misschien toch wel.

De Belgen legden met knap werk Mathieu van der Poel aan banden in de eerste ronde. Toon Aerts probeerde het met een verrassingsaanval, Wout Van Aert hield zelfs even de benen stil. Van der Poelde wist het gaatje echter snel dicht te rijden en ging er vervolgens op en over.

Een foutje van Aerts zorgde ervoor dat de Nederlander even gaan vliegen was, maar Van Aert kwam alsnog opnieuw in het wiel van de oppermachtige Nederlander dit seizoen. Na een foutje van Van Aert zelfs, was het echter definitief over en sluiten.

De Nederlander wist zijn voorsprong gestaag uit te bouwen naar een halve minuut, terwijl Toon Aerts in de achtergrond zijn tweede adem vond en enkele ronden voor het einde zelfs terug in het spoor van Van Aert wist te raken.

De strijd om zilver werd zo spannender dan die om het goud. Aerts viel nog in de slotronde, waardoor Van Aert alsnog naar het zilver kon snellen. Het was echter allemaal in de schaduw van Van Der Poel, die zijn tweede wereldtitel pakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties