Thijs Zonneveld ziet Mathieu van der Poel 'het zichzelf moeilijk maken': "Hoe win je een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen?"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties

Thijs Zonnveld weet dat Mathieu van der Poel in Bogense alleen maar kan verliezen

Thijs Zonneveld ziet Mathieu van der Poel 'het zichzelf moeilijk maken': "Hoe win je een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen?"
Foto: © photonews

Er staat om 15.00 uur slechts één topfavoriet aan de start van het WK veldrijden bij de mannen. Veelvraat Mathieu van der Poel kan alleen maar verliezen na drie gemiste wereldtitels op rij. Dat ziet ook columnist Thijs Zonneveld.

Zonneveld ziet Van der Poel als grote favoriet, maar blijft tegelijk voorzichtig. "De kans dat Mathieu van der Poel dit weekend géén wereldkampioen veldrijden wordt, is ongeveer net zo groot als de kans dat er nú een roze konijn aanbelt met de vraag of je geïnteresseerd bent in een nieuwe energiezuinige stofzuiger die loopt op gekookte worteltjes", opent Zonneveld zijn column in het AD

"Maar hoe klein die kans ook is: een kans is een kans. Eén griepje of één lekke ketting op het verkeerde moment en alles is om zeep", weet de Nederlandse journalist. 

"Hij wint zó vaak en met zo veel ogenschijnlijk gemak dat Roger De Vlaeminck al huilde dat Van der Poel de sport kapot maakt"

"Stiekem draait dit hele crossseizoen maar om één wedstrijd, om één uur - het wereldkampioenschap, komende zondag in het Deense Bogense. Vanaf de eerste veldrit is duidelijk dat ‘VDP’ nóg beter, nóg dominanter en nóg hóngeriger is dan vorig seizoen. Hij wint zó vaak en met zo veel ogenschijnlijk gemak dat Roger De Vlaeminck al huilde dat Van der Poel de sport kapot maakt."

Winnen al lang niet meer speciaal

Van der Poel laat inderdaad nauwelijks iets liggen. Al blijft Zonneveld elk weekend met verbazing kijken. "Door zo veel te winnen heeft hij het zichzelf ook moeilijk gemaakt. Winnen is allang niet meer iets speciaals", aldus Zonneveld. "Het is de standaard geworden. Voor de buitenwereld, voor zijn tegenstanders én voor hemzelf. Zijn overwinningen leden aan hyperinflatie. Hoe meer hij won, hij minder het waard werd.

"De afgelopen wintermaanden waren in feite één lange aanloop naar dat ene uur in de Deense mødder, waarin de beste crosser van het moment moet bewijzen dat hij het kan op het moment dat het er om gaat
Maar hoe win je een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen?"

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties