Underdog Wout Van Aert: "Beste prestaties geleverd als ik niet de absolute favoriet was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 44 reacties
Underdog Wout Van Aert: "Beste prestaties geleverd als ik niet de absolute favoriet was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant gaf de Belgische elite mannen het goede voorbeeld hoe het zondag moet, maar het zal bijzonder moeilijk worden om Mathieu van der Poel van die wereldtitel te houden. Dat beseft ook Wout Van Aert.

Van Aert blijft echter strijdvaardig. "Ik denk dat het kan, anders was ik niet naar hier afgereisd. Er telt zondag maar één plek, maar het wordt moeilijker dan ooit", weet Wout Van Aert. "Ik heb deze winter absoluut niet laten zien dat ik het WK kan winnen, maar op één dag kan je vrij koersen."

Twee sterke Belgen

Toon Aerts staat in de Belgische selectie op gelijke hoogte van de uittredende wereldkampioen. "Vorige week in Hoogerheide en op het BK was Toon sterker, maar dat waren zware omlopen", vervolgt Van Aert bij Sporza. "Het WK wordt een snelle cross. Ik zie het als een voordeel dat we met twee sterke Belgen aan de start staan. Die zullen we nodig hebben als we Mathieu willen kloppen."

Van Aert wordt in de rol van underdog geduwd, maar dat vindt hij niet erg. Integendeel. "Ik voel me altijd goed in de rol van underdog. Mijn sterke prestaties zijn geleverd als ik niet de absolute favoriet was. Ik zit in die rol en ik ben daar zeker niet rouwig om", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties