Wind kan een bepalende rol spelen volgens Wout Van Aert: "Maar ik pin me niet vast aan één strategie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Wind kan een bepalende rol spelen volgens Wout Van Aert: "Maar ik pin me niet vast aan één strategie"
Foto: © photonews

Het is stilaan aftellen naar het WK bij de mannen. Mathieu van der Poel is de topfavoriet, Toon Aerts en Wout Van Aert zijn de grote uitdagers. Volgens die laatste zou de wind wel eens een bepalende factor kunnen zijn.

Van Aert is alvast klaar voor de grote strijd. "Ik voel me wel goed. Ik heb de laatste dagen veel gerust, dus dan is het normaal dat de benen goed aanvoelen", vertelt Van Aert bij Sporza

Er staat vandaag meer wind dan zaterdag in Denemarken. "De wind is meer aanwezig dan gisteren en is ook gedraaid. Het zou wel een bepalende factor kunnen zijn omdat het af en toe kan stilvallen en vooral omdat het parcours nog droger gaat zijn. Er is meer grip op de ondergrond, dus daardoor is het parcours sneller. Ik vind het goed zoals het is."

Snelle start Merlier

De voorbije WK's was er altijd een blitzstart van Tim Merlier. "Tim is de voorbije drie weken altijd als eerste door de bocht gegaan, dus hij mag dat nog eens doen. Maar ik pin me niet vast aan één strategie. Mathieu proberen te volgen is de enige aangewezen tactiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties