Sanne Cant moest wel wat overkomen voor zege in Hoogstraten: "Even een rampscenario"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Sanne Cant kon in Hoogstraten snel terrein goedmaken

Sanne Cant moest wel wat overkomen voor zege in Hoogstraten: "Even een rampscenario"
Foto: © photonews

De wereldkampioene is de zeges nu weer vlot aan mekaar aan het rijgen. Al had het in Hoogstraten wel anders kunnen lopen. De start was niet meteen wat Sanne Cant in gedachten had. Gelukkig kon ze snel vele posities goedmaken en dat lanceerde haar opnieuw.

"Bij de start schoot ik uit mijn linkse pedaal en zat ik met mijn rechter er nog niet in. Even een rampscenario. Op het eerste bergje had ik het perfecte spoor gevonden. Ik denk dat ik van plek 25 ineens terug naar de achtste positie kon opschuiven", had Cant tevreden vastgesteld.

"Dan was het even alles op alles om meteen naar de kopgroep te rijden", zette ze haar koersverhaal voort. "Als het gat al twintig seconden is en je moet dan beginnen te rijden, wordt het heel lastig. Ik heb dan geprobeerd om ervan te bekomen en dan een paar keer geprobeerd om weg te rijden. Elk foutje betaalde je duur, maar in de laatste ronde kon ik toch nog een kloof slaan."

SPANNEND TOT DE LAATSTE WEDSTRIJD

Cant wist ook waar ze het verschil kon maken en dan was het vooral hopen om van pech bespaard te blijven. "Ik had vooral schrik dat ik mechanische problemen ging krijgen, maar dat was gelukkig niet zo. Ik had de indruk dat ik op de laatste strook wel de betere was." Met een bonus van twee punten trekt ze naar de laatste manche. "Dat heb je in de Superprestige: de verschillen zijn zo klein dat het altijd spannend is tot de laatste wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties