Ex-stagiair van Quick.Step die onderbeen verloor: "Denk niet dat ik wielrenner zou geworden zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Adrien Costa denkt niet dat hij zonder ongeval wielrenner zou geworden zijn

Ex-stagiair van Quick.Step die onderbeen verloor: "Denk niet dat ik wielrenner zou geworden zijn"
Foto: © photonews

Het blijft één van de grootste wielertragedies van de laatste jaren: op 29 juli 2018, bij een ongeval tijdens een trektocht, wordt het rechterbeen van Adrien Costa verbrijzeld door een rotsblok. Het Amerikaanse talent, dan fietsend voor het team van Axel Merckx, is meteen wielrenner af.

In L'Equipe vertelt hij waar hij zich nu zoal mee bezig houdt. "Momenteel concentreer ik mij op mijn studies psychologie aan de universiteit van Brend, Oregon. Naast studeren doe ik veel aan sport: krachttraining, klimmen en uiteraard ook fietsen."

Dat kan nog altijd, professioneel koersen echter niet. Al denkt Costa dat hij er sowieso niet mee verder was gegaan. Nochtans had hij wel talent, anders mag je niet op stage bij Quick.Step. "Toch denk ik niet dat ik wielrenner was geworden. Tijdens mijn actieve carrière interesseerde ik mij al sterk in psychologie en begon ik te mediteren."

Ik kwam aan de weet dat de fiets niets voor mij was 

Costa

Daardoor is hij een ander pad gaan bewandelen. "Dankzij de meditatie hoopte ik mijn fysieke limieten te verleggen, maar ik kwam vreemd genoeg aan de weet dat de fiets niets voor mij was. Ik zocht een leven met meer diepgang. Ik lees ook veel over spiritualiteit en cognitieve psychologie. Het zijn de domeinen waarin ik mij wil verdiepen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties