Jimmy Janssens moet ideale helper voor van der Poel worden: "Besefte dat ik twee jaar weggegooid had"

Jimmy Janssens moet ideale helper voor van der Poel worden: "Besefte dat ik twee jaar weggegooid had"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar reed hij nog bij het bescheiden Cibel en nu is hij één van de nieuwste ontdekkingen bij Corendon-Circus. In de Ster van Bessèges eindigde Jimmy Janssens op een knappe derde plaats. Onze landgenoot moet straks bergop Mathieu van der Poel zo goed mogelijk bijstaan.

Janssens doet in HLN zijn verhaal. Zo komt aan het licht dat hij twee jaar gestopt is als wielrenner om te gaan werken, en zoals zoveel jongeren ook gewoon uit te gaan. "Het uitgaansleven is schoon, maar het gaat ook snel vervelen. Mijn fiets raakte ik niet meer aan. Maar het knaagde. En nadat ik opnieuw eens was gaan fietsen, kwam de goesting terug."

Zo kwam zijn terugkeer in het peloton tot stand. "Eerst ging ik gewoon fietsen voor het plezier, maar al snel haalde ik opnieuw een behoorlijk niveau. Dus ging ik in 2010 opnieuw koersen. Ook al besefte ik dat ik twee jaar weggegooid had." Nadien ging het hem voor de wind: via de U23 van Lotto, 3M en de Cibel-ploeg, belandde Janssens bij Corendon-Circus.

We waren op zoek naar mensen die bergop konden 

Christophe Roodhooft

"Hij was één van de eerste namen waar we opgekomen zijn", laat teammanager Christophe Roodhooft weten. "We waren op zoek naar mensen die bergop konden. Dat soort coureurs hadden we nodig, want daar wil Mathieu ook scoren. En toen we zijn testen zagen, waren we snel overtuigd. Hij haalt waarden die de echte toppers ook halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties