Superprestige 2018-2019 zorgde al voor tal van memorabele momenten

Superprestige 2018-2019 zorgde al voor tal van memorabele momenten

Hét moment van de Superprestige moet er wellicht nog aankomen, want waarschijnlijk maakt Mathieu van der Poel er komend weekend in Middelkerke 8 op 8 van. Die laatste cross moet evenwel nog altijd gereden worden en de eerste zeven races hebben ons ook al heel wat moois geboden.

Daarom blikken we al even terug op enkele spraakmakende momenten of bijzondere prestaties die tijdens de eerste zeven manches van de huidige Superprestigecampagne geleverd zijn. We hebben er de volgende drie zaken uitgehaald: 

1. DE BOTSING MET DE STEWARD

Zonder twijfel het eerste moment dat naar boven komt bij vele crossliefhebbers: Mathieu van der Poel die na een afdaling in Diegem botst met een steward, die zich op het parcours had begeven om een bril op te rapen. Een voorval dat eigenlijk nooit mag gebeuren, maar mooi om te merken was het begrip dat in vele reacties naar voren kwam.

Zonder medewerkers en vrijwilligers immer geen cross. Dat van der Poel de steward in kwestie niets kwalijk nam, tekent de renner ook. Ook sportief wil het wel wat zeggen dat de Nederlander ook na dit incident nog solo naar de overwinning reed. Indien zulke gebeurtenis hem niet kan stoppen, wat dan wel? Meestal niets.

2. INCIDENTEN IN HOOGSTRATEN

De meest spectaculaire manche was misschien wel de meest recente, namelijk die in Hoogstraten. De sporen op het parcours waren door de modder haast onzichtbaar geworden en dat stelde de veldrijders voor nog een grotere uitdaging. 

Dat ondervonden er velen al bij de start. Bosmans, Boros, Bertolini en Dieter Vanthourenhout: allemaal gingen ze tegen de vlakte. Iserbyt maakte een schuivertje en op één van de meest gladde plekken maakte David van der Poel een lelijke smak.


Van der Poel moest zelfs op een brancard worden weggebracht. Niet veel later viel Vermeersch warempel op exact dezelfde plek. Door al deze incidenten kregen we wel spektakel, al hebben we natuurlijk liefst dat het niet ten koste gaat van gezondheid van renners.

3. DE ENKEL VAN MATHIEU

Eén van de enige crossen van het jaar die Mathieu van der Poel niet winnend afsloot, was de BricoCross in Lokeren. Daar was hij ten val gekomen en had hij zijn enkel serieus bezeerd. Daardoor rezen er ook twijfels over zijn deelname aan de eerste manche van de Superprestige, in Gieten.

Gelukkig werd er geen breuk vastgesteld. Een tape errond en van der Poel kon er weer tegenaan. En hoe. Pijnvrij of niet, van der Poel domineerde in het zand. Zelfs voor zijn doen een fenomenale prestatie gezien de aanloop naar deze wedstrijd. Hij zette Wout van Aert op een halve minuut en Toon Aerts, de derde man in koers, volgde aan de finish al op anderhalve minuut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties