Van Avermaet legt laatste hand aan voorbereiding op klassiekers: "Ik hoop er nog overwinning bij te doen"

Van Avermaet legt laatste hand aan voorbereiding op klassiekers: "Ik hoop er nog overwinning bij te doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de conditie van Greg Van Avermaet is vroeg op het jaar al niet veel mis. Dat moet straks ook tot uiting komen in de klassiekers. Van Avermaet hoopt eerst nog wat extra vertrouwen op te doen. Dat kan bijvoorbeeld in de Ronde van Oman.

"Ik heb er altijd van genoten om in Oman te koersen. Het is een goede koers voor mij op dit moment van het seizoen in goede weersomstandigheden en met vooral korte ritten", kijkt Van Avermaet er naar uit. "Ik ben heel blij met mijn vorm en hoe de ploeg heeft samengewerkt in Valencia. Het zal goed zijn om opnieuw samen te koersen."

Hoe hij daar naar een ritzege reed, was toch behoorlijk indrukwekkend. "Het is altijd leuk om vroeg op het seizoen te winnen en ik hoop er zeker nog een overwinning bij te doen in Oman. Er zijn enkele ritten die me goed liggen, dus dat is zeker het hoofddoel in Oman."

WEDSTRIJDKILOMETERS

Maar voor Van Avermaet is het niet enkel een wedstrijd die op zich staat. Alles staat immers in het teken van het klassieke werk. "Het is ook een goede opportuniteit om me voor te bereiden op de klassiekers. Rond deze tijd van het jaar is het belangrijk om wedstrijdkilometers in de benen te hebben na een lang tussenseizoen. De Ronde van Oman is daarvoor de perfecte koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties