Van Vleuten na stage bij de mannen: "Daar heb je mentale training voor nodig"

Van Vleuten na stage bij de mannen: "Daar heb je mentale training voor nodig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Annemiek van Vleuten is een zeer gewaardeerd lid van Mitchelton-Scott. In die mate zelfs dat de tweevoudig wereldkampioene tijdrijden in januari op trainingskamp mocht met de mannen. Dat was een hele uitdaging en heeft daar enorm goed gedaan, erkent de Nederlandse nu.

Ze schrijft erover in haar blog op Cyclingnews. "Het was een idee van sportdirecteur Gene Bates. Hij maakte de suggestie in oktober of november, toen ik thuis stil zat met een uitgestrekt been vanwege mijn knieblessure. Het idee beval me, want het klonk als een heel avontuur."

VOORZICHTIGE AANPAK

Dat werd het ook. "Ik wilde zien hoe mijn knie zou voelen. Ik was nog maar zes weken aan het trainen", dacht van Vleuten toch vooral aan een voorzichtige aanpak. "Eerst was ik bang dat het allemaal een beetje teveel zou zijn, maar het is goed gegaan."

Uiteindelijk was het dus een enorme opsteker. "De stage deed me ook mentaal goed. Ik had het lastig in december, ik kwam terug uit blessure en het fietsen ging niet zo goed. De stage was een kans om iets helemaal anders te doen en het was een uitdaging. In het algemeen was het een heel goede zaak."

2,5 UUR KLIMMEN NAAR HOTEL

Momenteel is de renster op hoogtestage in Tenerife en ook daar komt ze de mannen van de ploeg wel eens tegen. "Ik moest ontsnappen aan het niet zo goede weer in Nederland. Ik kan ook de mannen vervoegen. Ik ben wel niet zo fit, maar ik kan alleszins de ritten met hen starten. Ik ben naar zeeniveau geweest en ben dan twee en een halfuur gaan klimmen richting het hotel. Daar heb je mentale training voor nodig!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties