Viviani roept steun uit voor petitie
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani steunt petitie voor meer veiligheid

Viviani roept steun uit voor petitie
Foto: © photonews

Eén van de belangrijkste thema's voor wielrenners, of ze nu als professionals rondfietsen of als liefhebbers, is de veiligheid op de weg. Ook in Italië is er anno 2019 nog altijd veel over te doen. Een petitie moet voor de nodige verandering zorgen en draagt de steun mee van Elia Viviani.

Het gaat om een petitie die door de Italiaanse rennersbond ACCPI om de Italiaanse regering te verzoeken om werk te maken van meer veiligheid voor fietsers op de openbare weg. In Italië is het aantal ongevallen waarbij fietsers betrokken zijn ferm toegenomen.

MET STEUN VAN WIELERBOND

De petitie verwijst ook naar het ongeval inn 2017 van wielrenner Michele Scarponi, die hierbij het leven liet. Men wil vooral dat de regelgeving en de infrastructuur wordt aangepakt. De Italiaanse wielerbond heeft zich zelfs al achter dit initatief geschaard.

Voorts kan het ook op de steun rekenen van enkele wielrenners met naam en faam. Matteo Trentin heeft zijn steun reeds uitgesproken en dat geldt ook voor Elia Viviani van Deceuninck-Quick.Step. Al snel verzamelde de petitie duizenden handtekeningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties