Voor Jasper Philipsen is het best zoals alles nu loopt: "Ik maak me er niet druk om dat ik Remco Evenepoel niet ben"

Voor Jasper Philipsen is het best zoals alles nu loopt: "Ik maak me er niet druk om dat ik Remco Evenepoel niet ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast Remco Evenepoel is Jasper Philipsen nog zo'n talentvolle neoprof die voor mooie Belgische momenten in het peloton kan zorgen. De renner van UAE beleeft het bestaan als profrenner wel op een heel andere manier: zonder hype, zonder druk en dat vindt hij best zo.

Zijn potentieel laten zien: dat is zijn voornaamste doelstelling dit jaar. "Ik rijd een heel druk voorjaarsprogramma", zegt Philipsen in een reportage van Sporza. "Het gaat ook wel een keer minder zijn, maar als ik af en toe kan tonen dat ik iets kan, is dat voor mij al voldoende."

In de Tour Down Under knalde hij wel al eens naar de overwinning. "Het is heel leuk om zo vroeg op het seizoen al te kunnen winnen. We zullen dan wel zien in het vervolg van het jaar. We gaan wel hier en daar nog eens proberen winnen. Moest dat niet het geval zijn, is dat zo. Is dat wel zo, dan pakken we dat erbij."

De toekomst zal moeten uitwijzen waar ik zal stranden 

Dat Evenepoel met zoveel aandacht gaat lopen, stoort hem niet. Philipsen is vooral bezig met hoe ver hij zelf kan geraken. "Ik maak me er niet druk om dat ik niet Remco Evenepoel ben of andersom. Dat helemaal niet. De toekomst zal moeten uitwijzen waar ik zal stranden. Of dat nu de subtop is of de absolute top, ik zal mij erbij moeten neerleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties