Zoekt Team Sky zijn heil over de grens? "Weelde van talent in dit land is ongeëvenaard"

Zoekt Team Sky zijn heil over de grens? "Weelde van talent in dit land is ongeëvenaard"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zoektocht van Team Sky naar een nieuwe hoofdsponsor gaat nog altijd verder en het valt maar te bekijken uit welke hoek de oplossing gaat komen. Die kan uit het Verenigd Koninkrijk komen of evengoed uit een ander continent. Zuid-Amerika bijvoorbeeld of om preciezer te zijn: Colombia.

Volgens El Espectador was Sky-topman Dave Brailsford aanwezig bij de vergadering die Rigoberto Uran organiseerde met de top van de Colombiaanse federatie en waar een eventuele Colombiaanse WorldTour-ploeg ter sprake kwam.

Brailsford reageerde bij Cyclingnews op de geruchten. "We praten veel over de globalisatie van de sport en de UCI heeft het op dat vlak goed gedaan", geeft de Brit zijn mening over het thema. "Je kunt globale evenementen hebben, maar je hebt nood aan globale teams en we zien niet in waarom er geen zou kunnen ontstaan vanuit Colombia."

VERSCHILLEN OMARMEN

Hij heeft alvast geproefd van de cultuur. "Het is anders. Het is belangrijk we proberen om die verschillen te omarmen", weet Brailsford. Hij heeft alvast mooie woorden over voor het koerspotentieel in Colombia. "De weelde van talent dat bestaat in dit land is ongeëvenaard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties