Zoekt Team Sky zijn heil over de grens? "Weelde van talent in dit land is ongeëvenaard"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Dave Brailsford strooit met complimentjes naar het Colombiaanse wielrennen

Zoekt Team Sky zijn heil over de grens? "Weelde van talent in dit land is ongeëvenaard"
Foto: © photonews

De zoektocht van Team Sky naar een nieuwe hoofdsponsor gaat nog altijd verder en het valt maar te bekijken uit welke hoek de oplossing gaat komen. Die kan uit het Verenigd Koninkrijk komen of evengoed uit een ander continent. Zuid-Amerika bijvoorbeeld of om preciezer te zijn: Colombia.

Volgens El Espectador was Sky-topman Dave Brailsford aanwezig bij de vergadering die Rigoberto Uran organiseerde met de top van de Colombiaanse federatie en waar een eventuele Colombiaanse WorldTour-ploeg ter sprake kwam.

Brailsford reageerde bij Cyclingnews op de geruchten. "We praten veel over de globalisatie van de sport en de UCI heeft het op dat vlak goed gedaan", geeft de Brit zijn mening over het thema. "Je kunt globale evenementen hebben, maar je hebt nood aan globale teams en we zien niet in waarom er geen zou kunnen ontstaan vanuit Colombia."

VERSCHILLEN OMARMEN

Hij heeft alvast geproefd van de cultuur. "Het is anders. Het is belangrijk we proberen om die verschillen te omarmen", weet Brailsford. Hij heeft alvast mooie woorden over voor het koerspotentieel in Colombia. "De weelde van talent dat bestaat in dit land is ongeëvenaard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties