De Plus traint met 4 renners uit de top 5 van Tour 2018 op de 'slapende vulkaan': "Een jaar op voorhand boeken"

Redactie
| 1 reacties
De Plus traint met 4 renners uit de top 5 van Tour 2018 op de 'slapende vulkaan': "Een jaar op voorhand boeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Pico Del Teide in Tenerife is tegenwoordig dé 'place to be' voor de klassementsrenners in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo zit klimmer Laurens De Plus daar op dit moment in het gezelschap van heel wat grote namen.

Jumbo-Visma, met kopmannen Roglic en Kruijswijk, is momenteel op ploegstage in Tenerife. Maar ook onder meer Tourwinnaar Geraint Thomas, Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Ilnur Zakarin en Jakob Fugslang opteren voor een stage op de slapende vulkaan. Vier renners dus uit de top vijf van de Tour van 2018. 

Bijzonder populaire Teide

"De Teide is zo populair dat onze ploeg een jaar op voorhand moet boeken", opent De Plus in gesprek met Het Nieuwsblad. "De overgrote meerderheid van de gasten zijn profwielrenners, maar ze houden ook een paar kamers vrij voor toeristen. Je kan hier heel goed sterren spotten. Dat hebben wij ook al gedaan."

De Teide is bijzonder populair geworden. Contador kwam er altijd trainen, ook Sky komt er regelmatig. Maar ook andere renners hebben hun weg naar Tenerife dus gevonden. "Als klimmer kan je in de winter moeilijk beter zitten. Als je deze temperatuur wil en deze hoogte moet je al naar Namibië of zo", lacht De Plus.

'Geen Zuid-Afrika meer'

"En dat is niet voor iedereen. Zuid-Afrika kan ook, maar na wat ik vorig jaar heb meegemaakt, is dat geen optie meer", doelt de klimmer op het feit dat hij door een vrachtwagen aangereden werd.

"Nu heb ik de perfecte omstandigheden. Er zijn ook veel verschillende wegen naar de top, waardoor de training afwisselend blijft. Gisteren hebben we nog een geitenpad geprobeerd. Blijkbaar was dat het vaste 'testparcours' van Contador voor de Tour. Dat viel eerlijk gezegd nogal tegen. Het was keihard stampen of omvervallen", besluit De PLus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties