Mathieu van der Poel maakt het waar en evenaart record van Nys in Noordzeecross

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 34 reacties
Mathieu van der Poel maakt het waar en evenaart record van Nys in Noordzeecross
Foto: © photonews

Ook de laatste grote doelstelling van het seizoen heeft Mathieu van der Poel binnen gehaald. In Middelkerke reed hij naar een achtste overwinning in de Superprestige. Daarmee legt hij een perfect rapport voor in dat klassement. Enkel Sven Nys deed het hem ooit voor.

Het was een beetje struikelen en schuiven voor van der Poel in de aanvangsfase. Zonder erg weliswaar. Bij een versnelling van Vanthourenhout was van der Poel bij de pinken en de wereldkampioen nam prompt het initiatief. Vanthourenhout en Hermans waren de eerste achtervolgers, maar werden wel al op enekel lengten gezet.

Dankzij een uitstekende derde ronde had de beste veldrijder ter wereld alweer het gat geslagen. Vanthourenhout was ook wel in orde, al zat er voor hem niets anders op dan voor de tweede plaats te rijden. Dat deden ook Telenet-renners Hermans en Aerts. De Belgisch kampioen was in de loop van de wedstrijd komen aansluiten.

TELENET-FIDEA'S IN DE ACHTERVOLGING

Met van der Haar kon er nog een renner van Telenet-Fidea zijn wagonnetje aanpikken. Met nog drie ronden voor de boeg had het viertal wel al bijna driekwart minuut achterstand op van der Poel, die zich dus ook in Middelkerke weer compleet ongenaakbaar toonde.

In de loop van de koers ontspon er zich nog een opmerkelijk incident. Dieter Sweeck werd door de jury uit de wedstrijd genomen vanwege een slag aan een collega. Wie het wel een verdienstelijke rit van maakte, was Kevin Pauwels. In zijn laatste Superprestigemanche dichtte hij de kloof met de achtervolgers.

VANTHOURENHOUT 'BEST OF THE REST'

Zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout rukte zich niet veel later wel los. Die was veruit 'the best of the rest' en naderde toch nog op een vijftiental seconden van van der Poel. Aerts liet op zijn beurt ook zijn ploegmaats achterwege en reed in zijn eentje dus naar plek drie.

Zo waren de podiumplaatsen wel verdeeld: van der Poel op één, Vanthourenhout op twee en Aerts op drie. Het spreekt voor zich dat na deze nieuwe triomf ook de eindzege in de Superprestige voor van der Poel is, die het publiek in Middelkerke onder een stralende zon trakteerde op een wervelende show.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties