Thibau Nys heel tevreden en zelfkritisch tegelijkertijd: "Door domme fout veel tijd verloren"

Thibau Nys heel tevreden en zelfkritisch tegelijkertijd: "Door domme fout veel tijd verloren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys reed in Middelkerke naar een tweede plaats en daar was hij best tevreden mee. Nys junior vond het een sterke prestatie van zichzelf. Alleen betreurde hij uiteraard dat ene momentje waarop hij Meeussen moest lossen. Daar zag Nys de kans op de zege vliegen.

De eerstejaarsjunior dacht nochtans dat Meeussen te pakken was. "Ik heb een heel sterke wedstrijd gereden. We waren wel aan mekaar gewaagd. Door een domme fout heb ik heel veel tijd verloren. Het zat er hierna nog altijd in. Ik kwam tot op vijf seconden. Die zandbak was dan allesbepalend."

Ik ben heel tevreden met het tweede deel van mijn seizoen 

Thibau Nys

En daar deed Nys het de ene keer al beter dan de andere. "Ik reed er wel goed door, behalve die ene keer. Die laatste keer was het niet zoals ik wou. Het is toch een zwaar parcours. Het is een pittig rondje. Ik ben heel tevreden met het tweede deel van mijn seizoen. Er zit heel weinig verval op."

Al is het wel zo dat het slopende seizoen bij iedereen wel in de benen kruipt. "De wedstrijden zijn nog altijd wel goed. Het niveau gaat toch wel wat naar beneden. Je ziet ook dat Cortjens ziek is. De vermoeidheid sluipt erin, zeker ook bij mij. We gaan nu naar de laatste twee wedstrijden. Dat komt perfect uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties