Toon Aerts vindt nog nieuwe doelstelling: "Rondrijden met de visie om te genieten is ook wat gemakkelijk"

Toon Aerts vindt nog nieuwe doelstelling: "Rondrijden met de visie om te genieten is ook wat gemakkelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts eindigde in de Noordzeecross derde en daar kon hij op zich wel mee leven. Hij kan immers een podiumplaats erbij schrijven en dat heeft voor de Belgische kampioen toch ook een zekere waarde. Hij hoopt immers de kaap van de dertig podiumplaatsen te ronden.

Aerts heeft het wel vaker voor dat hij op het einde van een seizoen op zijn tandvlees zit. "Het is al beter dan vorig jaar. Toen kon ik na het WK zelfs geen top vijf meer rijden. Nu eindig ik toch elke keer op het podium." Het komt erop aan dat nog één keer te herhalen om in zijn nieuwe doelstelling te slagen.

"Dit is mijn 29ste podiumplaats. Als ik er nog één podium kan bij doen, zou dat mooi zijn. Het is totaal geen noodzaak, maar dan zit ik toch aan een rond getal. Ik heb er zo toch wat een doel van gemaakt. Rondrijden met de visie om te genieten is ook wat gemakkelijk om dan nog trainingen te gaan afhaspelen."

AFZIEN OP DE HEUVELS

De cross in Middelkerke was in elk geval geen niemendalletje. "Het was heel lastig. Het zonnetje schijnt en dan denkt iedereen dat het een gemakkelijke wedstrijd is. Op sommige stukken ging het heel snel en op de heuvels was het afzien. Zo moest je om de drie minuten een ander ritme zien te vinden."

VAN DER POEL EVENAREN ONHAALBAAR

De huidige campagne evenaren zou volgend seizoen al een succes zijn. "Om te beginnen wil ik hetzelfde doen. Dat wil zeggen: klassieke zeges boeken zoals op de Koppenberg of in de kampioenschappen. Ook een koers met naam zoals Gavere rijd ik graag. Daar zou ik ook eens graag op het hoogste schavotje staan. Op dertig overwinningen mikken zoals Mathieu van der Poel zou een mooi, maar onhaalbaar doel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties