Valverde grijpt er opnieuw net naast in de Ronde van Murcia

Valverde grijpt er opnieuw net naast in de Ronde van Murcia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro Valverde heeft in zijn regenboogtrui al zijn goede benen laten zien, maar de kers op de taart ontbreekt nog voorlopig. In de Ronde van Murcia liet de Spanjaard zich beide dagen opmerken. In de tweede etappe stuitte hij op zijn landgenoot Luis Leon Sanchez.

Een ruime kopgroep van tien renners koos het hazenpad. Hierbij ook Tom Devriendt van Wanty-Gobert. De vluchters kregen slechts een beperkte voorgift en op de beklimmingen was het toch weer aan de favorieten. Fugslang stak de lont aan het vuur, waarna er nog zo'n veertigtal renners overbleven die meekonden.

Op de Cresta del Gallo zette Valverde zijn aanval in. Het spatte vervolgens volledig uiteen. Enkel Luis Leon Sanchez kon nog naar Valverde toe. De sterksten onder de andere klimmers bleven steken op een twintigtal seconden.

DUBBELSLAG VOOR SANCHEZ

Valverde was de sterkste man bergop, maar in de afdaling dichtte Sanchez opnieuw de kloof. Het kwam nog tot een sprint tussen de twee en Sanchez sloeg nog een dubbelslag. De renner van Astana won zowel de etappe als het eindklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties