Van Hooydonck en.. snookerspeler Brecel over doping: "Zie niet in wat mij zou kunnen helpen"
Redactie
| 0 reacties
Van Hooydonck en.. snookerspeler Brecel over doping: "Zie niet in wat mij zou kunnen helpen"
Foto: © photonews

Nathan Van Hooydonck, renner bij CCC, houdt er met snooker een hobby op na waar Luca Brecel wel kaas van gegeten heeft. Maar van koers kent onze beste snookerspeler helemaal niets.

Zo kende hij de oom van Nathan Van Hooydonck, tweevoudig Ronde van Vlaanderenwinnaar Edwig, niet. “Mijn nonkel was aan het begin van de jaren negentig misschien wel de beste Belgische renner, maar hij is snel gestopt omdat hij niet wou meedoen met de toenmalige dopingcultuur", aldus Van Hooydonck in een dubbelinterview in Het Nieuwsblad.

In het snooker is doping uiteraard minder een item. “In mijn carrière ben ik al vier keer gecontroleerd na een wedstrijd. Dat is veel voor een snookerspeler, sommige collega's nog nooit", aldus Brecel. Voor Van Hooydonck ligt dat uiteraard anders. “Wij kunnen elke dag gecontroleerd worden, thuis. Elke dag moet ik tussen 6 en 7 uur op een vooraf vastgelegde plaats aanwezig zijn voor een potentiële dopingcontrole.”

"Ik zou daar gek van worden", geeft Brecel mee. "Ik zie wel niet in welke verboden prestatiebevorderende producten mij zouden helpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties