Vanthourenhout steekt Aerts steeds meer naar de kroon: "Misschien dat Toon er wat door zit"

Vanthourenhout steekt Aerts steeds meer naar de kroon: "Misschien dat Toon er wat door zit"
Foto: © photonews

Op Michael Vanthourenhout zit er weinig of zelfs geen verval, zoveel is wel duidelijk. Naar het einde van het seizoen toe ontpopt hij zich stilaan als beste Belg. Van Aert rijdt immers niet meer mee en Vanthourenhout slaagt erin om Aerts af te houden. Al was dat in Middelkerke geen evidentie.

"Ik zat met een paar mannen van Telenet-Fidea bij mij. Het was niet gemakkelijk om de goede positie te kiezen. Op de loopstrook moest ik vol tempo geven zodat ze zeker niet konden terugkomen", legde Vanthourenhout zijn aanpak uit. Zelf terugkeren tot bij van der Poel zat er ook niet in. "Hij zag mij komen. Ik denk dat hij ook een beetje aan het consolideren was."

Vanthourenhout is zelf in de wolken over wat hij gepresteerd heeft. "Ik rijd een constant seizoen. Het is het eerste seizoen dat ik daar zo in slaag. Ik mag daar wel tevreden mee zijn. Mathieu van der Poel is wel veel te sterk. Je moet proberen inzien dat hem kloppen heel moeilijk is. Die tweede plaats van vandaag is zeker meegenomen."

Het is mooi dat ik telkens kan meedoen voor het podium 

Michael Vanthourenhout

De renner van Marlux-Bingoal lijkt alleen nog maar sterker te worden, want hij wist de voorbije weken nog een paar keer voor Toon Aerts te eindigen. "Ik voel me niet echt sterker. Misschien dat ik beter omga met het einde van het seizoen en dat Toon er wat door zit. Het is voor hem een lang, maar ook een goed seizoen geweest. Het is mooi dat ik telkens kan meedoen voor het podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties