Tom Meeusen denkt niet (meer) aan afscheid: "Er wordt nu helemaal anders gereden dan in periode Nys-Albert"
Redactie
| 12 reacties

Tom Meeusen denkt nog niet aan stoppen

Tom Meeusen denkt niet (meer) aan afscheid: "Er wordt nu helemaal anders gereden dan in periode Nys-Albert"
Foto: © photonews

Tom Meeusen kwam in Middelkerke en Hulst niet verder dan een respectievelijk 11e en 7e plek. De 30-jarige Meeusen nam een jaar geleden nog het woord stoppen in de mond, maar zover komt het zeker nog niet.

Pauwels hangt in Oostmalle zijn fiets aan de haak, maar Meeusen gaat nog een tijdje door. "Na het BK in Koksijde begin januari 2018 heb ik het woord stoppen inderdaad in de mond genomen, omdat ik compleet de mist inging op een parcours waar ik jarenlang voor mooie prestaties gezorgd had", vertelt Meeusen in Het Nieuwsblad. "Die gedachte heb ik echter alweer een tijdje achter me gelaten."

'Afscheid nog niet voor direct'

"Mijn afscheid is nog niet direct voor morgen, schrijf dat maar op. Om te beginnen heb ik nog tot 31 december van dit jaar een contract bij mijn huidige ploeg. Daar moet ik me dus voorlopig al geen zorgen over maken. Bovendien was mijn seizoen lang niet zo slecht als sommigen misschien wel denken."

Meeusen doet nog amper mee voor de zege, maar is niet meer dan een subtopper in het veld geworden. "Het gaat vaak om perceptie. Toen Van Aert en Van der Poel het commando overnamen en de boel begonnen te domineren, kwamen de mensen aan mij vragen wat er aan de hand was en waarom ik niet meer kon volgen, ook al eindigde ik bijvoorbeeld vierde of zesde."

Ander tijdperk

"Mensen beginnen stilaan te beseffen dat het niet langer evident is om vooraan te eindigen. Er wordt nu helemaal anders gereden dan in de periode van Nys-Albert. Die twee konden heel hard fietsen, maar meestal viel de beslissing pas in de tweede wedstrijdhelft. In het huidige veldrijden wordt er voluit gas gegeven van bij de start en valt het nooit meer stil.”

Volgend seizoen wil de crosser van Corendon-Circus tonen dat er nog steeds iets in de tank zit. "Zowel mentaal als fysiek ben ik niet opgebrand. Daarom dat ik het woord 'stoppen' uit mijn hoofd gebannen heb. Ik voel dat ik nog niet alles uit mijn carrière gehaald heb en wil graag nog een aantal jaren doorgaan", aldus Meeusen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties