Emoties lopen hoog op bij familie van Stig Broeckx: "Het mooiste kerstcadeau ooit"

Emoties lopen hoog op bij familie van Stig Broeckx: "Het mooiste kerstcadeau ooit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is echt wel aangrijpend om te zien hoe hard Stig Broeckx twee jaar na zijn ongeval blijft werken aan zijn revalidatie. In het Eén-programma 'Bargoens' werd aangetoond wat voor een beproeving het al is geweest. Voor Broeckx zelf, maar ook voor zijn familie.

"Ze dachten dat hij vegetatief zou blijven", zegt zijn moeder in het programma. Zij was één van diegenen die dagelijks aan zijn ziektebed stonden. "Ik was ervan overtuigd dat hij onze aanwezigheid voelde. Na een halfjaar zagen we een eerste reactie."

Er was dus heel wat geduld voor nodig, maar het gaf ook hoop. "Als hij met zijn ogen knipperde of zijn duim bewoog, waren we zo gelukkig." Op Kerstmis mocht Stig dan een dag naar huis komen. "Het mooiste kerstcadeau ooit", stelde zijn moeder onomwonden.

MIRAKEL(S)

llse Bosmans, hoofd kinesitherapie in het centrum waar Broeckx revalideert, is verwonderd over de progressie die hij al gemaakt heeft. "Op dag één was hij er heel erg aan toe. Ik had toen niet gedacht dat hij zou revalideren zoals nu. Dit vind ik een mirakel. Fietsen? Dat kunnen we een volgend mirakel noemen. Ik hoop het voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties