Fabio Jakobsen bezorgt The Wolfpack een volgende zege

Fabio Jakobsen bezorgt The Wolfpack een volgende zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabio Jakobsen was vorig jaar al bijzonder indrukwekkend en die lijn lijkt hij ook in 2019 te willen doortrekken. De Nederlander scoorde alvast een overwinning in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve. Jakobsen ontsnapte aan een massale valpartij en sprintte nadien het snelst.

Lourenço, Mendes, Pedro Paulinho, David Ribeiro en Marvin Scheulen trokken met hun vijf op pad. Het is niet zo dat ze enkel samen ronddraaiden in de ijdele hoop om de finish te halen. Er was genoeg actie in de kopgroep in de loop van de etappe. Mendes toonde zich veruit de sterkste vluchter.

PAULINHO EN ANGULO VINDEN MEKAAR

Hij was dan ook diegene die het langste kon overleven. Op 65 kilometer van de aankomst had Mendes nog een bonus van anderhalve minuut op het peloton. Dat wilde hem nog niet meteen oprapen. Sergio Paulinho en Angulo zagen hierdoor hun kans om te demarreren.

Ze namen de laatste overlevende van de vroege vlucht nog even mee op pad, maar gingen er uiteindelijk vol voor met hun tweetjes. Met nog 38 kilometer voor de boeg hadden ze een minuut en twintig seconden voor op het peloton. Daar knapte Tim Declercq van Deceuninck-Quick.Step naar goede gewoonte heel wat werk op en op 17 kilometer van de streep was alles weer bijeen.

MASSALE VALPARTIJ

Een finale zonder incidenten was de renners in de Ronde van de Algarve niet gegund. Met nog zeven kilometer te gaan kwam het tot een massale valpartij. Heel wat coureurs bleven hierachter ook steken. Slechts een veertigtal kwam er goed door.

Zij konden dus sprinten om de overwinning. In die sprint stond er geen maat op Fabio Jakobsen. De dichtste ereplaatsen waren voor Démare en Ackermann. Lotto-Soudal trok in de finale de kaart Jasper De Buyst. Hij deed het ook erg verdienstelijk en sleepte een top vijf uit de brand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties