Groenendaal neemt de subtoppers uit het veld onder vuur
Redactie
| 21 reacties

Richard Groenendaal denkt dat subtoppers het anders moeten aanpakken

Groenendaal neemt de subtoppers uit het veld onder vuur
Foto: © photonews

Wie heeft dit veldritseizoen echt gemaakt? Mathieu van der Poel natuurlijk. Ook nog wel Toon Aerts en Wout van Aert. Achter die drie viel er nog een goeie Michael Vanthourenhout te bespeuren. Bij de rest van de subtop was het echter weinig soeps. Dat is althans de mening van Richard Groenendaal.

In de podcast van Sporza Koers haalt Groenendaal uit naar de subtoppers. "Op de grote drie na heeft de rest me teleurgesteld. Het gaat dan niet enkel over Laurens Sweeck, maar ook over van Kessel, van der Haar, Soete, Adams en in mindere mate Vermeersch. Ik bespeur een vorm van gelatenheid bij hen", klinkt het oordeel van Groenendaal.

Ik zou me in de eerste ronden tussen de toppers nestelen 

Richard Groenendaal

Maar misschien kunnen ze gewoon niet beter? "Ze worden liever vijfde dan dat ze proberen om het podium te halen. Ze halen hun selecties, zodat er geen kritiek kan komen van sponsors of publiek. Maar ik mis bij al die mannen een topsportmentaliteit. Ik zou me in de eerste ronden tussen de toppers nestelen. Dan kun je weggezet worden als irritant, maar je verhoogt wel je niveau."

Deze uitspraken zullen Groenendaal wellicht niet in dank worden afgenomen. "Die mannen zullen zeggen: 'Makkelijk lullen, Richard heeft vroeger ook veel dingen verkeerd gedaan.' Maar als je mijn mening vraagt, denk ik dat het anders kan en moet. Je moet aan de slag met die mannen."

Vanthourenhout is de positieve uitzondering op de regel 

Richard Groenendaal

Groenendaal is wel bereid om nog één andere renner een vrijstelling te geven. "Michael Vanthourenhout is de positieve uitzondering op de regel. Dat is een knokker en die heeft vooral in het tweede deel van het seizoen een grote stap vooruit gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties