Jasper Stuyven bij de pechvogels in valpartij, Belgische ploegmaat legt uit wat er gebeurde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Ook Stuyven was betrokken in massale valpartij in Ronde van de Algarve

Jasper Stuyven bij de pechvogels in valpartij, Belgische ploegmaat legt uit wat er gebeurde

Op de eerste dag van de Ronde van de Algarve kwam het tot een groepssprint, maar na afloop van de etappe ging de meeste aandacht naar al diegenen die betrokken waren bij die massale valpartij. Ook Jasper Stuyven lag erbij. Zijn ploegmaat Edward Theuns kwam met de schrik vrij.

Ook bij Wanty-Gobert zagen ze een Belg tegen het asvalt gaan. Xandro Meurisse was eveneens betrokken bij de valpartij, maar bij hem lijkt de schade mee te vallen. Bij Trek-Segafredo was het afwachten hoe het gesteld is met Jasper Stuyven en John Degenkolb. Die eerste zit vooral met schaafwonden en brandwonden. Edward Theuns legt intussen uit hoe het is misgelopen.

STUYVEN EN THEUNS RAKEN ELKAAR

"Het was een lange dag en op het einde ging het er heel nerveus aan toe. We deden het goed met het team. We zaten in twee rijen voorin en probeerden weer samen te geraken. We gingen naar links en naar rechts. Ik denk dat Jasper mijn wiel raakte en ze gingen massaal tegen de vlakte", doet Theuns zijn verhaal.

Ook tactisch was het aanpassen. "We moesten ons plan veranderen. We wilden ervoor gaan met John, maar het was onmogelijk voor hen om terug te keren. Ik deed wat ik kon. Mijn positie was oké, maar ik had niet meer de kracht in de benen om een echte sprint te rijden. Ik moest gewoon de wielen een beetje volgen. Ik hoop dat John, Jasper en de rest oké zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties