Jens Debusschere vertoeft in heel andere sfeer: "Wilde niet afhangen van beslissing van Greipel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Debusschere komt bij Katusha in heel serieuze sfeer terecht

Jens Debusschere vertoeft in heel andere sfeer: "Wilde niet afhangen van beslissing van Greipel"
Foto: © photonews

Jens Debusschere en Lotto-Soudal: het leek een 'match' die voor eeuwig ging standhouden. En toch: Debusschere heeft het shirt van Lotto voor de laatste keer gedragen. Dit jaar rijdt hij voor Katusha. Daar gaat het er toch helemaal anders aan toe. Serieuzer vooral.

Na elf seizoen bij de Belgische loterijploeg kwam het alsnog tot een breuk. "Marc Sergeant vroeg me om te wachten met mijn beslissing tot duidelijk was of Greipel wel of niet zou blijven", legt Debusschere uit in HLN. "Uiteindelijk wou ik niet van een beslissing van Greipel afhangen."

Er volgden onderhandelingen met de ploeg van Nick Nuyens, maar dat draaide anders uit dan eerst verwacht. En dan kwam dat telefoontje van Dirk Demol. "Hij wist dat ik een contractvoorstel had van Katusha en hij zei dat hij graag met me zou samenwerken. Dan heb ik de knoop doorgehakt."

NIET GRAPPIG IN HET ENGELS

De lolbroek uithangen zoals bij Lotto is er wel een pak moeilijker. "Niet alles is zo grappig in het Engels zoals het in het Oost-of in het West-Vlaams klinkt. Vorig jaar was Thomas De Gendt mijn kamergenoot. Iedereen kent zijn droge humor. In het Engels werkt dat niet. Er wordt nu meer over de koers gepraat: trainingen, wattages, veel serieuzer eigenlijk.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties