Jens Debusschere vertoeft in heel andere sfeer: "Wilde niet afhangen van beslissing van Greipel"

Jens Debusschere vertoeft in heel andere sfeer: "Wilde niet afhangen van beslissing van Greipel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Debusschere en Lotto-Soudal: het leek een 'match' die voor eeuwig ging standhouden. En toch: Debusschere heeft het shirt van Lotto voor de laatste keer gedragen. Dit jaar rijdt hij voor Katusha. Daar gaat het er toch helemaal anders aan toe. Serieuzer vooral.

Na elf seizoen bij de Belgische loterijploeg kwam het alsnog tot een breuk. "Marc Sergeant vroeg me om te wachten met mijn beslissing tot duidelijk was of Greipel wel of niet zou blijven", legt Debusschere uit in HLN. "Uiteindelijk wou ik niet van een beslissing van Greipel afhangen."

Er volgden onderhandelingen met de ploeg van Nick Nuyens, maar dat draaide anders uit dan eerst verwacht. En dan kwam dat telefoontje van Dirk Demol. "Hij wist dat ik een contractvoorstel had van Katusha en hij zei dat hij graag met me zou samenwerken. Dan heb ik de knoop doorgehakt."

NIET GRAPPIG IN HET ENGELS

De lolbroek uithangen zoals bij Lotto is er wel een pak moeilijker. "Niet alles is zo grappig in het Engels zoals het in het Oost-of in het West-Vlaams klinkt. Vorig jaar was Thomas De Gendt mijn kamergenoot. Iedereen kent zijn droge humor. In het Engels werkt dat niet. Er wordt nu meer over de koers gepraat: trainingen, wattages, veel serieuzer eigenlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties